Een betrouwbaar incassobureau vinden, hoe doet u dat?

Image Description

Een betrouwbaar incassobureau vinden: waar let u op?

U wilt een betrouwbaar incassobureau vinden, welke u in kunt schakelen wanneer u te maken krijgt met klanten die de factuur niet betalen. Het liefst doet u natuurlijk zaken met een ervaren partij en het is prettig wanneer u voor alle facturen, groot en klein, bij dezelfde partij terecht kunt. Verreweg de meeste bedrijven willen niet betalende klanten wel in het klantenbestand houden. Een correcte, respectvolle aanpak van een incassobureau is dan uiteraard ook wenselijk. In ons land zijn er ongeveer 850 incassobureaus en deurwaarderskantoren. Een betrouwbaar incassobureau vinden kan dan ook een opgave zijn. REIJCK helpt u graag verder. Onderstaande tips helpen u om een ervaren, betrouwbaar incassobureau te vinden.

1. Een betrouwbaar incassobureau werkt volgens de wet

In Nederland is er een wet actief die betrekking heeft op incassobureaus en percentagegewijs incasseren. Deze wet kennen wij als de WIK, ofwel de Wet Incasso Kosten. Bij het vorderen van facturen mag er een maximaal percentage in rekening worden gebracht aan consumenten. Deze percentages zijn in 2012 vastgelegd en verhouden zich tot het openstaande bedrag. Het hoogste percentage geldt voor vorderingen tot € 2.500,- en bedraagt 15 procent. Hoe hoger het bedrag, hoe lager het percentage. Er geldt een minimumbedrag van € 40,- voor incassokosten.

2. Een goed incassobureau is makkelijk bereikbaar

Het is altijd goed om te bereikbaarheid van een incassobureau te controleren. In de meeste gevallen vindt u de contactgegevens op de website. Staat hier vermeld dat het betreffende bureau slechts een paar uurtjes per dag of zelfs per week telefonisch bereikbaar is? Dan is het verstandig om een andere partij te zoeken. Een betrouwbaar incassobureau is gewoon goed bereikbaar tijdens kantooruren. Het is zeker ook goed om eens te bellen naar het incassobureau, zodat u de bereikbaarheid kunt checken. Wilt u weten hoe het ervoor staat met een onbetaalde factuur? Dan kunt u hierover direct een gesprek aan kunnen gaan met een incassomedewerker die weet waar het over gaat.

3. Betrouwbare incassobureau bieden dossierinzage

Een ervaren en betrouwbaar incassobureau stelt dossiers op voor elke zaak die door het incassobureau wordt aangenomen. Dit betekent ook dat u op elk moment uw eigen dossier in moet kunnen zien. Veel incassobureaus bieden in deze tijd online inzage, vaak realtime, maar dit is niet overal het geval. Controleer altijd óf u uw dossiers in kunt zien en op welke manier. Voelt het niet juist? Zoek dan liever naar een andere partij.

4. Ervaringen van anderen

We leven in een online wereld. Dit betekent ook dat we heel veel informatie online kunnen vinden. Belangrijk om te weten is natuurlijk wel dat niet alles op internet ook echt waar is. Toch, online recensies vormen vaak een betrouwbare bron en kunnen u veel leren over een incassobureau. U leert bijvoorbeeld hoe succesvol een incassobureau is in het innen van facturen voor klanten, maar u leert ook hoe respectvol een incassobureau omgaat met debiteuren. Online beoordelingen zijn waardevol en geven u snel een idee van de betrouwbaarheid van een incassobureau.

Een betrouwbaar incassobureau vinden? Gevonden!

Nu u toch hier bent aangekomen.. U kunt natuurlijk ook een beroep doen op de dienstverlening van REIJCK Incasso. Wij hebben een ruime ervaring, vormen een betrouwbare partij en wij gaan met respect om met zowel onze opdrachtgevers als de debiteuren. Zo vergroten wij de kans op succes. U kunt natuurlijk altijd vrijblijvend nader kennis met ons maken. Wij zijn telefonisch uitstekend bereikbaar, maar mailen mag natuurlijk ook. Neem gerust eens contact met ons op.